PORTRET - Ana Julija Mlejnik

Ana Julija is te horen op zondag 24 februari

 

ANA JULIJA MLEJNIK - violiste

IMG_0209.JPG

 Ana Julija Mlejnik, afkomstig uit Slovenië, groeide op in een muzikale familie en kreeg de liefde voor muziek al op een jonge leeftijd mee. Na haar middelbare school begon Ana Julija haar vioolstudies aan de Academy of Music in Ljubljana en volgde verschillende masterclasses.

In 2013 behaalde ze haar bacheror diploma met grootste onderscheiding en zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van prof. Yuzuko Horigome, waar ze haar Master diploma en postgraduaat met grootste onderscheiding behaalde.

Haar liefde voor de barokmuziek zette haar aan om ook les te volgen bij prof. Ryo Terakado.

Ana Julija is actief als kamermuzikante en is lid van het baroque ensemble London Brandenburg Soloists en is oprichtster en eerste violiste van het Adria String Quartet.

Ze won een eerste prijs op de Genova International Competition en verschijnt regelmatig als soliste op het podium met haar debuut in Slovenië (2008), België (2013), Engeland (2016), Frankrijk (2017), Japan en Canada (2018).

 

Clara Evens