PORTRET - Cedric Allard

Cedric is te horen op zondag 24 februari

 

CEDRIC ALLARD - violist

IMG_0213.PNG

Cedric is niet enkel zeer actief als uitvoerend muzikant!Hij combineert zijn artiestenleven met de uitbouw van zijn eigen Suzuki muziekschool.

Verschillende orkesten en groepen waarin hij vast speelt, zoals o.a. Le Concert Olympique, YES Camerata, OrchestreSymphonique de la Gironde, QuatuorAkitania, Duo Zéphir enook orkesten zoals het Antwerp Symphony Orchestra en Symfonieorkest Vlaanderen waar hij als vervanger vaak wordt uitgenodigd, brachten hem in zalen over heel Europa, Azië en Amerika.

Cedric combineert zijn activiteiten als orkest- en kamermuzikant met zijn specialisatie als Suzuki vioolleraar. Zelf als Suzuki leerling begonnen, koestert hij een grote affiniteit voor de pedagogie en filosofie van deze methode. Al tijdens zijn specialisatiestudies richtte hij zijn eigen Suzuki Muziekschool op in Bordeaux (FR) : TwinkleEcole de Musique Suzuki Bordeaux, waar hij zelf ook lesgeeft.

Cedric startte zijn vioolstudies op 6-jarige leeftijd bij vzw Kortjakje en later aan de SAMWD Lier bij W. Meuris en V. Van Gorp.
Vanaf zijn 16e vervolgde hij zijn vioolstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Y. Horigome, waar hij in 2013 zijn diploma’s “Meester in de Muziek” en “Leraar” behaalde. Tegelijkertijd volgde hij een kamermuziekspecialisatie bij D. Rubenstein aan het Institut de Musique Eugène Ysaÿe in Brussel en talloze master classes bij gerenommeerde pedagogen en musici. Hierna volgde hij nog 2 jaar vioolles bij B. Belkin aan het Conservatorium van Maastricht (NL).

Tijdens zijn studieloopbaan won Cedric meerdere prijzen en beurzen zoals een 1e prijs in de Dexia Classics Wedstrijd, de YoTaM-beurs, ondersteuning van de stichting Robus… Ook werd hij meermaals uitgenodigd op internationale muziekfestivals zoals het Harmos kamermuziekfestival in Porto, het X-archi festival in Cremona en het San Diego International Youth Symphony Orchestra (solist).

Vanaf zijn 19e begon Cedric met geven van vioolles aan verschillende muziekateliers en later muziekacademies. Zijn interesse voor de pedagogie werd gevoed en na zijn vioolstudies besloot hij zich verder te specialiseren in de Suzuki pedagogie. Hij volgde hiervoor 2 postgraduaatsopleidingen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waarvan hij in 2018 zijn einddiploma behaalde.


Clara Evens