PORTRET - Han Bin Yoon

Han Bin is te horen op zondag 24 februari

HAN BIN YOON - cellist

IMG_0210.JPG

Cellist Han Bin Yoon won prijzen op grote internationale wedstrijden, waaronder een tweede prijs op de Young Concert Artist International Auditions (2013) en een derde prijs én special award op de International Schoenfeld Cello Competition in Hong Kong (2013).

In het seizoen 2017-2018 was Han Bin was Artist-in-Residence bij CASCO Phil. Dit gaf hem de kans om met het programma Nieuwjaars concerto, onder leiding van dirigent Benjamin Haembouts, door België te touren. Hij speelde als solist met orkesten zoals Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (Mons), Thornton Symphony, Springfield (MO), Torrance, Palisades, Brentwood en Huntsville Symphonies.

Han Bin werd uitgenodigd op verschillende festivals zoals The La Jolla SummerFest, Ravinia, Music@Menlo, Sarasota, Yellow Barn, en the Chamber Music Workshop aan The Perlman Music Program. Hij speelde samen met artiesten zoals Itzhak Perlman, Maria Joao Pires, Gary Hoffman, Ralph Kirshbaum, Anthony Marwood, Donald Weilerstein, Paul Katz, Roger Tapping, Peter Frankl, Boris Berman, en leden van het Cleveland-, Juilliard-, Orion- and Tokyo String Quartets.

Als artistiek directeur van het Belgium Cello Society heeft Han Bin onlangs de eerste editie van het lang verwachte Brussels Cello Festival gelanceerd (2018). Op het festival verschijnen internationale topcellisten op recitals, masterclasses, kamermuziekconcerten en concerto’s.

Han Bin woont momenteel in België en speelt op een cello Tanguy Fraval, die hij ten leen krijgt van Chapelle Musicale Reine Elisabeth.

Clara Evens