PORTRET - Žilvinas Brazauskas

 Žilvinas is te horen op zondag 10 februari

 

ŽILVINAS BRAZAUSKAS - klarinetist 

IMG_0205.JPG

Žilvinas Brazauskas begon zijn klarinetstudies aan het Kaunas j. Naujalis Music Gymnasium bij V. Žemaitis. In 2010 verhuisde hij naar Lübeck om daar te studeren bij Prof. S. Meyer. Sinds 2015 is hij student aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” bij Prof. M. Spangenberg en Prof. R. Forster.

Hij volgde verschillende masterclasses bij gerenomeerde leraars zoals J. Farrall, E. Brunner, N. Baldeyrou, H. Rosengren, P. Berrod, P. Moragues en O. Patey.

Žilvinas won verschillende prijzen op nationale en internationale wedstrijden zoals de A. Mravinsky competition (St.Petersburg), Jeunesses International Music Competition (Boekarest), F. Mendelssohn – Bartholdy Hochschulwettbewerb (Berlijn), de DAAD-prijs voor Distinguished Scholarship in Duitsland en een speciale prijs van de “FreundejungerMusiker”.

Hij speelde onder meer in de Philharmonia of the Nations, het Kaunas city orchestra en het Brahms Festival orchestra, en dit onder de leiding van J. Frantz, M. Poschner, M. Gražinytė – Tyla, L. Zagrosek, L. Petitgirard en K. Penderecki.

Hij ontving beurzen van verschillende stichtingen zoals Musikerkennen, Ad-Infinitum, Yehudi Menuhin “Live Music Now”, Duitse Stichting Musikleben, R. F. Tuckfoundation, Oskar und Vera Ritter foundation, Deutschlandstipendium en M.Rostropovich Charityand Support Foundation.

Clara Evens