PORTRET - Kei Tojo

Kei is te horen op zondag 3 en 24 februari

 

KEI TOJO - altvioliste

IMG_0212.JPG

Kei werd geboren in Japan en begon op jonge leeftijd altviool te spelen. In 2010 besloot ze om in Parijs te gaan studeren in de klas van Jean Sulem, waar ze ook haar masterdiploma altviool behaalde. Vervolgens zette ze haar studies verder in Berlijn bij Tabea Zimmermann. Ze won prijzen in verschillende internationale wedstrijdenzoals Lionel Tertis (Engeland), William Primerose (Verenigde Staten) en het Beethovenconcours (Tsjechië). Onlangs behaalde ze op het derde internationale altvioolconcours in Tokio (Japan) de tweede prijs, de J.S.Bach-prijs, de speciale prijs voor de uitvoering van een Japans werk en de publieksprijs. Naast haar solocarrière is zij ook actief als kamermuzikante. Zo werd ze geselecteerd om deel te nemen aan "Seiji Ozawa International Academy Switzerland", "La follejournée", "Viola Space", "Marlboro Music Festival", "International Chamber Music Festival in Giverny" en nog vele anderen... Sinds september 2017 is ze lid van de Karajan-academie en de orkestacademie van de Berliner Philharmoniker, waar ze zich verder ontwikkelt als orkestmusicus.

Clara Evens