PORTRET - Kyoko Yonemoto

Kyoko is te horen op zondag 3 februari

 

KYOKO YONEMOTO - violiste

IMG_0208.JPG

Kyoko Yonemoto wordt wereldwijd gezien als een van de meest belovende jonge violisten van vandaag. Kyoko Yonemoto ontving als jongste prijswinnaar óoit een speciale prijs van de jury op de Paganini competition in Genua in 1997: de Enrico Cosat Memorial Prize. Ze is prijswinnares van de ‘Long-Thibaud’ competitie in Parijs, de ‘Queen Elisabeth Competition’ in Brussel en de ‘Fritz Kreisler’ competitie in Wenen. Ze won ook de eerste prijs op de nationale competitie in Japan in 2001 en de ‘Paganini competition’ in Moskou in 2006. Ze werd geboren in Tokio in 1984 en leerde viool spelen op 3-jarige leeftijd. Op haar dertiende debuteerde ze als soliste met het vioolconcerto van Mendelssohn in Tokio. Ze studeerde bij Akuri Suzuki aan de Toho Gakuen School of Music en werd begeleid door Yoshio Unno. Ze treedt regelmatig op met de grootste orkesten in Japan, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Nederland. Ze werkte samen met dirigenten waaronder Myung-whun Chung, Junichi Hirokami, Kenichiro Kobayashi en Eliahu Inbak. Kyoko Yonemoto verhuisde in 2003 naar Parijs om verder te studeren en daarna naar Maastricht, waar ze studeerde bij Boris Belkin en masterclasses volgde in Accademia Chigiana Sienna. Momenteel is ze docente aan het conservatorium in Maastricht. 

Clara Evens