PORTRET - Natania Hoffman

Natania is te horen op zondag 3, 10 en 24 februari

NATANIA HOFFMAN - celliste

IMG_0202.JPG

Natania Hoffman, geboren in 1992, begon cello te studeren op vierjarige leeftijd. Ze studeerde op de Musikhochschule in Lübeck, samen met Troels Svane en Gustave Rivinius en in 2014 behaalde ze diploma met grootste onderscheiding. Ze nam deel aan festivals, zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Music Academy of the West, en de masterclasses voor cello aan de Kronberg Academy, onder de begeleiding van János Starker, David Geringas, Frans Helmerson.

Als soliste trad Natania op met onder anderen het Orchestre Royale de Chambre de la Wallonie, het Beijing Bamboo Flute Orchestra, het Cincinnati Symphony Orchestra, het Cincinnati Symphony Youth Orchestra en het Lakeland Civic Orchestra. Ze won prijzen op verschillende internationale wedstrijden zoals ‘Giovani Musicisi’ in Paola, ‘Città di Cremona’ in Cremona in 2016, ‘Giovani Musicisti’ in Treviso en de ‘Premio Crescendo’ in Firenze in 2013.

Als kamermusicus heeft Natania in Europa, de VS en China getoerd, en kreeg studiebeurzen vanwege de ‘Villa Musica’ en de

‘Live Music Now’-kamermuziekprogramma’s. Daarnaast is Natania op tournee geweest met het Gustav Mahler Jugendorchester en was ze gedurende drie jaar aanvoerster van het Cincinnati Symphony Youth Orchestra.

Sinds september 2015 studeert ze verder aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Gary Hoffman.

Ze is de Baillet Latuor Fund dankbaar voor hun studiebeurs voor het 2016-2017 seizoen.

Clara Evens