PORTRET - Vladimir Percevic

 Vladimir is te horen op zondag 3, 17 en 24 februari

 

VLADIMIR PERCEVIC - altviolist

Afkomstig uit Servië, Vladimir Percevic wordt erkend als een veelzijdige muzikant met een grote maturiteit. Zijn opmerkelijke muzikale diepte, zijn heldere maar toch duidelijke geluid en onberispe- lijke techniek maken van hem een veelgevraagde solist en kamermusicus. Hij debuteerde als solist in Parijs (Philharmonie de Paris, Auditorium van Radio France), aan het Conserva- torium van Genève, de Opera van Helsinki,... Hij trad op als solist met orkesten zoals het Orchestra of the Laureates van het Conservatorium van Parijs, Nationaal Orkest van de Finse Opera, Secession Orchestra, Chamber Orchestra of the New Europe,... Hij werd uitgenodigd op vele internationale festivals zoals het festival Casals de Prades, het festival Auvers-sur-Oise, de Crazy Day in Japan, de ManiFeste de Paris, het kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Messiaen-festival in het land van de Meije, The Spring of the Arts in Monte Carlo, “Traiettorie” van Parma, het BEMUS-festival in Belgrado, Santander festival,...

Vladimir Percevic neemt graag deel aan kamermuziekconcerten. Hij speelde reeds samen met gere- nommeerde muzikanten zoals Mihaela Martin, Nobuko Imai, Renaud Capuçon, Philippe Graffin, Hae-Sun Kang, Jean-Claude Van den Eyden, David Chan, Michel Strauss, Marianne Piketty en Emmanuelle Bertrand. Hij speelde in onder de Cité de la Musique de Paris, Amsterdam Muziekgebouw, Staatsoper Wien, Oslo Opera House, Hamburg Laeiszhalle, Boedapest Mupa, Kopenhagen Koncerthuset, Metz Arsenal, Parijs Philharmonic, Teatro de Caja Duero in Salamanca, Kolarac kamer in Belgrado, de Sala Argenta in Santander,... en treedt op in landen over de hele wereld: Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen, Luxemburg, Griekenland, Spanje, Nederland, in België, Duitsland, Hongarije, Polen, Slowakije en Japan. Hij maakte reeds opnames voor radio en televisie (France Musique, NPO Nederland, Radio Belgrado, RTS). Hij nam verschillende cd’s op voor het label van het Conservatoire de Paris, waaronder de wereldpremière van F. Martin’s Concerto voor altviool en orkest.

IMG_0201.JPG

Zijn passie voor de hedendaagse muziek zette Vladimir aan om deel te nemen aan projecten van IR- CAM en samen te werken met verschillende jonge componisten. Hij kreeg advies van gevestigde componisten zoals George Benjamin, Bruno Mantovani, Stefano Gervasoni en Gerard Pesson. Veel creaties staan op zijn naam, waaronder het altvioolconcert van J. Koskinen’s en F. Martin’s Concerto en het drievoudige concerto van L. Bobylev.

Tijdens het seizoen 2018/2019 zal Vladimir Percevic tal van kamermuziekrecitals en concerten geven in Europa en de Verenigde Staten, en gastsolist zijn bij verschillende orkesten, waaronder het Finse Nationale Opera Orkest met het concerto van Juha Koskinen.

Vladimir, geboren in Servië, begon zijn muzikale studies op zeer jonge leeftijd en behaalde al snel de hoogste onderscheidingen. In 2011 wordt hij uitgenodigd door de beroemde violist en professor Gérard Caussé om zich aan te sluiten bij het CNSM in Parijs, waar hij afstudeerde met grootste onderscheiding. Hij behaalde zijn artist diploma bij Hae Sun Kang aan het CNSM van Parijs en hij vervolgde zijn Master studies bij Nobuko Imai.

Vladimir is ook geïnspireerd door het werken met kunstenaars als Frans Helmerson, Wilfried Strehle, Tasso Adamopulos, Antoine Tamestit, Jean Sulem, Atar Arad ... Vladimir Percevic woont in Parijs. Hij is ook geïnteresseerd in andere muzikale genres door zijn samenwerking met jazz-zanger Melody Gardot met wie hij op de grootste jazzfestivals in Europa speelt, zoals Jazz in Marciac, Umbria Jazz, Nîmes Festival. Hij is artist-in-residence bij Schloss Engers Villa Musica, laureaat van de Banque Populaire Corporate Foundation en maakt ook deel uit van de SPEDIDAM-generatie. In 2016 wordt Vladimir gekozen als een jonge kunstenaar in residentie op het Clos Vougeot Festival.

Vladimir speelt een altviool van Pietro Giovanni Mantegazza uit 1784, speciaal voor hem verworven door de beroemde componist Kaija Saariaho.