PORTRET - Yunus Tuncali

Yunus is te horen op zondag 17 februari 

 

YUNUS TUNCALI - pianist 

IMG_0203.JPG

Yunus Tuncalı (1992) is een van Turkije’s meest vooraanstaande jonge pianisten en word geprezen voor zijn verdiensten als kamermuzikant.

Als lid van Trio Arte met violist Veriko Tchumburidze en cellist Dorukhan Dorukhan gaf hij reeds concerten op grote podia zoalsde Tonhalle (Zurich), Albert Long Hall (Istanbul), Notre Dame de Sion Concert Hall en D-Marin Classical Music Festival, Süreyya Opera en Cemal Reşit Rey Concert Hall. In 2016 ontvingen ze een eerste prijs op de Pietro Argento International Music Competition in Gioia del Colle, Italië. Ze speelden op het 44ste IKSV International Istanbul Music Festival met altviolist Gérard Caussé, dat live werd uitgezonden. Trio Arte speelde de wereldpremière van het werk "Ludus Modalis" van beroemde componist Özkan Manav, speciaal geschreven voor dit evenement.

Yunus nam deel aan Musica Mundi Chamber Music Festival in Brussel, het Pablo Casals Chamber Music Festival in Prades en het ECMA Chamber Music Festival in Oslo. In 2016 werd hij uitgenodigd om deel uit te maken van het hedendaagse muziek ensemble Tempus Konnex en ging mee op tour in China.

Yunus Tuncalı trad op met grote orkesten in Turkije, namelijk "Borusan Istanbul Philharmonic", İstanbul en Izmir State Symphony, Bilkent Symphony en Ankara "Presidential Symphony Orchestra”.

Zijn opleiding begon aan "Bilkent University School of Music and Performing Arts”, waar hij les volgde bij Sevinç Keser, Emre Şen, Stiliana Stavreva en Ersin Onay. Hij ontving de eerste prijs op de Anatolian University Piano Competitionin Eskişehir.

In 2010 werd hij student in het "Young Musicians on World Stages" -project van Güher & Süher Pekinel, gesponsord door Tüpraş.Vervolgens zette hij zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij in 2012 afstudeerde in de klas van Prof. Alexander Madžar.

Hij kreeg verder advies van Oxana Jablonskaya, Frank Wibaut, Rudolf Buchbinder, Jean-Claude Vanden Eynden, Alexei Lubimov, Dirk Mommertz, Johannes Meissle, Diana Boteva, Hatto Beyerle en İdil Biret.

Yunus Tuncalı studeert momenteel aan de "Universität Der Künste" in Berlijn, in de klas van Prof.  Mi-Joo Lee.

Clara Evens