PORTRET - Georgy Kovalev

Georgy is te horen op zondag 17 februari

 

GEORGY KOVALEV - altviolist

FullSizeRender.jpg

De Russisch-Duitse altviolist Georgy Kovalev, geboren in 1990 in Tiflis (Georgia),is één van de leidinggevende altviolisten van zijn generatie.

Na zijn studies bij Yuri Bashmet en Matthias Buchholz, studeert hij nu bij Nobuko Imai aan de Kronberg Academy in Duitsland.

Georgy Kovalev trad op met gerenomeerde orkesten zoals the Kremerata Baltica Chamber Orchestra, New Russia State Symphony Orchestra, Munich Chamber Orchestra, Moscow Soloists Chamber Orchestra en het New Japan Philharmonic Orchestra.

Hij is prijswinnaar en finalist van internationale wedstrijden zoals de Yuri Bashmet International Competition in Moskou, het Tokyo International Viola Competition, en de Brahms International Competition. In 2011 ontving hij de Neva Foundation Prize, toegekend door het
Verbier Festival.

Hij speelde kamermuziek met Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Steven Isserlis, Yuri Bashmet, Fazil Say, Frans Helmerson, Emanuel Ax, Jörg Widmann, Viviane Hagner, Claudio Bohorquez, Lawrence Lesser, op gekende internationale festivals zoals Schubertiade, Verbier Festival, Ravinia Festival, Heidelberger Frühling, Rheingau Festival, Kronberg Academy Festival.

Georgy Kovalev speelde op concertlocaties zoals the Victoria Hall (Geneva), Theatre des Champs-Elysées (Paris), Cologne Philharmonic Hall, Kioi Hall (Tokyo), Prinz Regent Theater Hall (Munich), Gordon Bennett Hall (Chicago), Grand Hall of Moscow Conservatory.

Zijn engagementen in de nabije toekomst omvatten solorecitals en concerten in de USA, Duitsland, Ierland, Nederland, Frankrijk, Italië Oostenrijk en Griekenland.

Georgy bespeelt een altviool van Simon Bernand Fendt (London 1820), in bruikleen gegeven door de Deutsche Stiftung Musikleben.

Clara Evens